Yhdistyksestä

Klaukkalan Pyöräily Ry eli tuttavallisemmin KlaPy perustettiin 2021 syksyllä pyöräilyn harrastusmahdollisuuksien edistämiseksi Klaukkalan/Nurmijärven alueella. Yhdistyksen tarkoitus on edistää kaikenlaista pyöräilyä, painopiste maasto- ja alamäkipyöräilyssä. Jäsenien mukaan rekrytoiminen ja yhdistyksen aktiivinen toiminta on startannut keväällä 2022.

KlaPyn toimintaa:

  • Valmennus- ja kurssitoiminta. Ajovalmennusta aloittelijoille, sekä kokeneemmille kuskeille.
  • Yhteistä tekemistä, kokoontumisajoja ja hauskanpitoa. Aikeissa on tehdä retkiä mm. Terminaali360 sisäajoparkkiin ja LKP bike parkkiin harjoittelemaan hyppäämistä yhdessä.
  • Lähialueen bike parkeissa (Porvoo Kokonniemi bike park, Janakkala – Kalpalinna bike park, Espoo – Nuuksio bike park, Helsinki – Malminkartanon hissitön bike park jne.) tulee varmasti myös kierrettyä ahkerasti! Saatamme myös tehdä retkiä kauemmas kuten Mielakka bike parkkiin Kouvolaan tai Sappee bike parkkiin Sappeelle.
  • Kevään aikana on jo järjestetty ratojen kunnostus/rakennustalkoita. Vapaaehtoisia talkoita järjestetään Tornikeskuksessa ja mahdollisesti myös muilla harrastuspaikoilla hyvällä fiiliksellä.
  • KlaPyn toiveissa olisi tulevaisuudessa saada Nurmijärven kuntaan oma Trail It:n rakentama pump track tukemaan pyöräilyn monimuotoisuutta ja kuntalaisten liikkumista.

  • Valmennustoimintaa edistävät KlaPyn porukasta mm. yhdistyksen puheenjohtaja ja Freeride -kuski Antti Riikonen, yhdistyksen hallituksen jäsen ja valmentaja Jori Mäenranta. Jori vastaa myös Klaukkalan Tornikeskuksen Bike Parkin pyörittämisestä yhdessä bike parkin omistajan Matti Särkelä kanssa.